新航道 - 用心用情用力做教育!
咨询热线:400-011-8885
投诉电话:400-097-9266
AI客服 精准解答您的学习规划问题

2018年5月5日亚太SAT阅读真题回忆-篇

2018-05-05    浏览:57     来源:新航道官网
免费咨询热线:400-011-8885

2018年5月5日亚太SAT阅读真题回忆-篇

本次考试阅读部分难度中等,之前一直担心的结构复杂型科学类文章并没有出现,相反大家普遍感觉科学社科类文章比较正常。本次考试的历史双篇是关于黑人问题的文章,这个话题,包括道格拉斯的文章本身,之前的课程里都涉及过,算是正常的话题和主题。

篇小说来自于“The MysteriousPortrait”的节选,作者NicolaiGogol。

文章大意:主角是一个不出名的作家和他的教授,教授认为别的画家可以为赚钱流于俗套,但是Nchartkoff是有天赋的人,应该更耐心地把精力花在创作上。建议他不要以赚钱为目的而创作。可是,年轻的艺术家并不认同这些观点,尤其他连自己的房租都付不起,并通过一系列的反问展现了内心的矛盾和痛苦。

文章原文:

Young Chartkov was an artist with a talent that promised much:in flashes and moments his brush bespoke power of observation, understanding, astrong impulse to get closer to nature.

"Watch out, brother," his professor had told him morethan once, "you have talent; it would be a sin to ruin it. But you'reimpatient. Some one thing entices you, some one thing takes your fancy—and youoccupy yourself with it, and the rest can rot, you don't care about it, youdon't even want to look at it. Watch out you don't turn into a fashionablepainter. Even now your colors are beginning to cry a bit too loudly. Yourdrawing is imprecise, and sometimes quite weak, the line doesn't show; you gofor fashionable lighting, which strikes the eye at once. Watch out or you'llfall right into the English type. Beware. You already feel drawn to the world:every so often I see a showy scarf on your neck, a glossy hat. . . It'senticing, you can start painting fashionable pictures, little portraits formoney. But that doesn't develop talent, it ruins it. Be patient.Ponder overevery work, drop showiness—let the others make money. You won't come out theloser."

The professor was partly right. Sometimes, indeed, our artistliked to carouse or play the dandy—in short, to show off his youth here andthere. Yet, for all that, he was able to keep himself under control. At timeshe was able to forget everything and take up his brush, and had to tear himselfaway again as if from a beautiful, interrupted dream. His taste was developingnoticeably. He still did not understand all the depth of Raphael, but wasalready carried away by the quick, broad stroke of Guido, paused beforeTitian's portraits, admired the Flemish school. 6 The dark surface obscuringthe old paintings had not yet been entirely removed for him; yet he alreadyperceived something in them, though inwardly he did not agree with hisprofessor that the old masters surpassed us beyond reach; it even seemed to himthat the nineteenth century was significantly ahead of them in certain things,that the imitation of nature as it was done now had become somehow brighter,livelier, closer; in short, he thought in this case as a young man thinks whoalready understands something and feels it in his proud inner consciousness. Attimes he became vexed when he saw how some foreign painter, a Frenchman or aGerman, sometimes not even a painter by vocation, with nothing but anaccustomed hand, a quick brush, and bright colors, would produce a general stirand instantly amass a fortune. This would come to his mind not when, allimmersed in his work, he forgot drinking and eating and the whole world, butwhen he would finally come hard up against necessity, when he had no money tobuy brushes and paints, when the importunate landlord came ten times a day todemand the rent. Then his hungry imagination enviously pictured the lot of therich painter; then a thought glimmered that often passes through a Russianhead: to drop everything and go on a spree out of grief and to spite it all.And now he was almost in such a situation.

“Yes! be patient, be patient!" he said with vexation."But patience finally runs out. Be patient! And on what money will I havedinner tomorrow? No one will lend to me. And if I were to go and sell all mypaintings and drawings, I'd get twenty kopecks for the lot. They've beenuseful, of course, I feel that: it was not in vain that each of them wasundertaken, in each of them I learned something. But what's the use? Sketches,attempts—and there will constantly be sketches, attempts, and no end to them.And who will buy them, if they don't know my name? And who needs drawings fromthe antique, or from life class, or my unfinished Love of Psyche, or aperspective of my room, or the portrait of my Nikita, though it's really betterthan the portraits of some fashionable painter? What is it all, in fact? Why doI suffer and toil over the ABC's like a student, when I could shine no worsethan the others and have money as they do?”

 

题目:

题:大意题:the passage mainly concerns, (答案:the struggle the artist’s values)

第二题:段落目的题,the main purpose of the first paragraphis ,(答案:to present the main character’sartistic traits)

第三题&第四题:询证题,the professor’sview of great art is, (答案:it should be artistic accomplished andnot garish)

第五题:词汇题,fashionable, (答案:trendy)

第六题:细节推断题,the professor and the artist differs intheir views concerning whether, (答案:gaining money is detrimental to artisticintegrity)

第七题:词汇题,考want, (答案:need)

第八题&第九题:询证题,问the artist’s view of highartistic standard is that ,(答案:it is laborious and does not get thedeserved compensation)

第十题:段落目的题,问the purpose of the last paragraph,(答案:tocatalogue the frustrations of the young artist)

 

SAT真题下载,请:https://sh.xhd.cn/sat/baokaochangshi/

 

另外上海新航道,2018SAT香港/美国考试团正在火热报名中,感兴趣的同学,请图片查看SAT考团详细信息!

预览

版权及免责声明
1.本网站所有原创内容(文字、图片、视频等)版权归新航道国际教育集团所有。未经书面授权,禁止任何形式的复制、转载或商用,违者将依法追究法律责任。本网站部分内容来源于第三方,转载仅为信息分享,不代表新航道观点,转载时请注明原始出处,并自行承担版权责任。
2.本网站内容仅供参考,不构成任何决策依据,用户应独立判断并承担使用风险,新航道不对内容的准确性、完整性负责,亦不承担因使用本网站内容而引发的任何直接或间接损失。
3.如涉及版权问题或内容争议,请及时与我们联系,电话:400-011-8885。
资料下载
手机号:
验证码: